Ter herinnering aan Ben van de Konijnenberg

In het weekend van 16 maart j.l. bereikte ons het bericht dat ons erelid Ben van de Konijnenberg op 77-jarige leeftijd is overleden.
Ben is gedurende 30 jaar instructeur van de drumband geweest (1980 - 2010). Bij zijn afscheid is hij benoemd als erelid van de vereniging.

Op vrijdag 22 maart hebben we van hem afscheid genomen.
Waarbij we de dienst met 8 (oud) tamboers hebben afgesloten, met een laatste muzikale groet aan Ben, zoals hij zelf ook altijd de repetitie afsloot: door het gezamenlijk spelen van de 16 maten.

 

54517143 2013205402139926 1938094079535480832 o

VACATURE SLAGWERKDOCENT M/V

Harmonie L’Union Fraternelle is op zoek naar een enthousiaste en inspirerende slagwerkdocent voor haar slagwerkopleiding en dirigent van de jeugdslagwerkgroep.

De nieuwe docent verzorgt de individuele slagwerklessen, dirigeert de Drumkids (onze jeugd slagwerkgroep) en selecteert en arrangeert eigentijdse muziekstukken. En is tevens de bruggenbouwer richting de grote slagwerkgroep en de slagwerksecties van het leerlingen- en harmonieorkest.

De slagwerklessen zijn op woensdagmiddag en de vroege avond – inclusief de repetitie van de Drumkids – in gemeenschapshuis ’t Patronaat, in Veldhoven (Zeelst). Op dit moment zijn er een twintigtal slagwerkers in opleiding waarvan er een tiental de Drumkids vormen; variërend in de leeftijd van 8-13 jaar. Een groep die met veel plezier samen moderne muziek maakt.

Ben jij…

  • Een enthousiaste, ervaren slagwerkdocent voor zowel gestemde als ongestemde instrumenten?
  • In het bezit van een diploma conservatorium of vergelijkbare opleiding?
  • Iemand die gevorderden en beginners op hun eigen niveau weet te prikkelen, motiveren en optimaal laat samen spelen?
  • In het bezit van goede communicatieve en sociale vaardigheden en ben je creatief genoeg om muziekstukken aan te passen aan het niveau van de leerlingen?
  • Een teamspeler, die een groep weet te binden en sta je open voor samenwerking met de overige orkesten?

 

Dan ben jij de slagwerkdocent die wij zoeken!

Wil jij “ aan de slag”gaan met deze nieuwe uitdaging, stuur dan een sollicitatiebrief vergezeld van je CV, per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

L'UF dik tevreden met 88,5 punten

L'UF heeft zichzelf overtroffen met 88,5 punten.

Na ruim een jaar voorbereiding en veel repeteren heeft L'UF 88,5 punten bij elkaar gespeeld op het concours in Veldhoven op 25 november. Het podium zat helemaal vol, er werd fantastisch gespeeld, soms ontroerend mooi, soms mooi strak of passend hard. Er zijn kippenvel en tranen gesignaleerd. Kortom: het was geweldig. Nu is het tijd om het resultaat te vieren!

Antoon Kerkhofs 70 jaar lid

Afgelopen week was Antoon Kerkhofs 70 jaar lid van L'Union Fraternelle. Wij feliciteren hem van harte met dit jubileum.

Onderstaand artikel verscheen deze week in het Veldhovens Weekblad.

 

Nieuwjaarsconcert 2019

Het nieuwjaarsconcert 2019 is weer voorbij. Alle toeters en trommels waren uit de kast gehaald. Slagwerkers in het zwart, jonge blazers in het rood en oudere blazers in het zwart. Slagwerk uit Japan, een ijselijke gil in het spookhuis, verhalen uit Schotland en een Jiddische bruiloft, het kwam allemaal langs. Mensen die voor het eerst meespeelden en mensen die al meer dan 60 jaar meespelen. En mensen die dit jaar precies 12,5, 25 of 50 jaar meespelen. Van harte gefeliciteerd allemaal.

IMG 7233 2

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!