In Memoriam Luuk van de Put

Wat een verrijking, de snaren van de contrabas bij het harmonieorkest. Na een optreden op de basgitaar-snaren ook een verrijking bij de slagwerkgroep. Je was meteen één met de groep. Een solide basis in vele opzichten, eentje om op te bouwen, waar we altijd op konden rekenen. 

De woensdagavond werd “heilig”; je kon oprecht balen als de repetitie niet door kon gaan. Je was er altijd: voor de muziek, om de handen uit de mouwen te steken of om gewoon gezellig samen wat te drinken en te kletsen. Altijd paraat. Vaak iets te laat. Nooit te zacht. En niet te stoppen, zowel muzikaal als vocaal. De enige van ons die in zijn eentje een echte 10-man sterke brul kon neerzetten bij “Battle of Bannockburn”. Degene die eindeloze verhalen kon vertellen tijdens de 3e helft, waardoor dat heerlijke speciaalbiertje maar niet op ging.

Luuk = Muziek. Een wandelende muziekencyclopedie, met altijd een feitje of anecdote paraat over een band, muzikant of muziekstuk. En jouw professionele inbreng met licht en geluid maakten onze Drums & Beats echt af. Dan zwoegde je door tot in de late uurtjes, voor ons clubje!

Je verzorgde het vrachtwagentje voor instrumenten, je zat in de concertcommissie, en ook voor niet muzikale activiteiten was je altijd van de partij met een gezellige bijdrage.

Wat zijn we blij dat we samen je droomconcert hebben neergezet - het Rock Concert- met de basgitaar als stralend middelpunt.

En man wat gaan we je enorm missen, alles, inclusief de droge grapjes.

Inderdaad Luuk: pas als de bas er niet meer is, weet je dat je hem mist...

Je muziekvrienden

Luuk van de Put 1 Luuk van de Put 2 Luuk van de Put 3

 

 Foto's gebruikt met toestemming van Paula Anglès Fotografie.

I Pray for the Power of Love

In een tijd van sociale onthouding en beperkte vrijheid, in de strijd tegen een onzichtbare vijand, heeft harmonie L'Union Fraternelle een bijzondere ode opgenomen voor hen die het leven lieten voor onze vrijheid.

Met deze online uitvoering van “ I Pray for the Power of Love ” van componist Dimitri Bortniansky gedenken wij op deze 4e mei 2020 op gepaste wijze.

Luf in Corona tijd

Geen potgrondactie dit jaar in Zeelst, Polders en Cobbeek

Harmonie L'Union Fraternelle zal dit jaar geen potgrondactie verzorgen.

Gezien de omstandigheden vindt zij het niet verantwoord uw potgrond aan huis te bezorgen.

Ze roept dan ook op om de lokale ondernemers te steunen en dit jaar daar uw potgrond te kopen of, indien nog genoeg in huis, te wachten tot volgend jaar.

Wilt u toch de harmonie op dit moment extra steunen dan kunt u een Lufke (pakket) bestellen. Informatie hierover staat hieronder.

Houdt u toch niet zo van bier, dan staat het u vrij geld over te maken op NL 24 RABO 015.96.95.961 tnv Harmonie L'Union Fraternelle ovv donatie.

Alvast hartelijk dank voor uw steun.

______________________________________________________________________________________________

In Memoriam Luuk van de Put 

Luuk van de Put 1

 

  Met groot verdriet moet ik jullie meedelen dat 31 December 2020, geheel onverwacht,    

  op 49-jarige leeftijd Luuk van de Put is overleden.

 

  Luuk was lid van de slagwerkgroep en het harmonieorkest.

 

  Woorden schieten te kort en zijn er waarschijnlijk ook niet te vinden.

 

  We wensen Jeanne-Marie, Stijn en Rosa veel sterkte om dit verlies te verwerken.

 

  Secretariaat LUF

 

  Lees verder.....  

 
 

 

     

PROOST OP 150 JAAR LIEFDE VOOR MUZIEK 

 LUFKU SOCIAL 1200X1200 gelegenheid              LUFKU SOCIAL 1200X1200 lufke kerst b

Het Lufke is het resultaat van veel proeven, lachen, de wijsneus uithangen, uren discussiëren, geschiedenis snuiven en liefde. 

De harmonie, Zeelst en bier gaan al jaren hand in hand. In 1871 waren de eerste gesprekken over het oprichten van een Zeelster harmonie in café aan huis ‘Den Engel’ op Binnenweg 9. Achter het woonhuis zijn Ellen Verhoeven Jannes en Patrick Verhoeven  in 2017 gestart met de Veldhovense bierbrouwerij. De gezamenlijke historie was het perfecte ingrediënt om L’UF bier te brouwen. Met dank aan Ellen en Patrick is het Lufke geboren.  

De naam voor het bier lag direct voor de hand. De smaak hebben we langer over na moeten denken. Samen met Lars Vermaas hadden we de zware taak om bier te proeven. Met als doel een heerlijk goed doordrinkbaar licht blond bier. 

Een bierfles kan uiteraard niet zonder een etiket. Met dank aan Antoine van Rooij zijn we tot dit mooie ontwerp gekomen. Dankzij Jan Bressers bevat het etiket een verwijzing naar het wapen van de tweede heer van Zeelst, Roelof van Eijck. Het wapen staat ook op het vaandel van L’UF. Voor de oplettende kijker: de versie op het bieretiket is de juiste.  

Lufke Blond is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op bijgaande prijslijst staan de top deals van het Lufke. Dit is een win-winsituatie; naast een heerlijk bier steun je ook L’UF. 

Geniet van het Lufke! Proost op 150 jaar liefde voor muziek! 

Willem Egelmeers

 LUFKU SOCIAL 1200X1200 prijslijstWEG          LUFKU SOCIAL 1200X1200 4 pack kerst

 

 

 

Jacques Claessens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

29-09-2019

Dirigent Jacques Claessens van harmonie en drumband Sint Agnes uit Bunde is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Claessens (63) kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdagavond 28 september na afloop van het galaconcert dat harmonie Sint Agnes uit Bunde gaf ter viering van haar 100 jarig bestaan.

Claessens, die dit jaar veertig jaar de scepter zwaait over het orkest van Sint Agnes, was tot 2006 alt- en sopraansaxofonist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Behalve dat hij dirigent is van de jubilerende harmonie heeft hij ook andere harmonieën in de regio onder zijn hoede.

Onder zijn leiding promoveerde Sint Agnes in 1986 naar de Superieure afdeling. Hij stond ook aan de wieg van het Eurofestival, een euregionaal festival voor Europese jeugdorkesten. Binnen de muziekcultuur wordt Claessens gezien als ambassadeur voor de blaasmuziek

Schermafbeelding 2019 10 07 om 21.01.18

Harm van Venrooij

harm

Het gebeurde aan de keukentafel. Daar kreeg Harm als klein ventje een vork en lepel in zijn handen gedrukt en begon hij te tikken! De borden en pannen waren niet veilig. Overal werden deuken en barsten in geslagen. Als hier niets aan gebeurde, bleef er niets van zijn moeders servies over!

Zo kwam Harm bij Harmonie TOG Berlicum terecht voor trommelles. Hij en zijn ouders zijn naar de opendag gegaan om eens te kijken of het wat was. Hij vond het geweldig! Toen de slagwerkgroep speelde wist hij het zeker: daar moest hij ook zo snel mogelijk bij. Zo begon de trommel carrière! Maar daar bleef het niet bij. Na talloze voorspeeldagen en concoursen leek het hem ook leuk om te gaan drummen.

De wekelijkse drumles bij Tonn vd Veerdonk (later Rhythm Impact) dat was het helemaal! Na een aantal jaren repeteren in zijn oefenruimte aan huis, was het tijd om meer naar buiten te treden. Hij startte met de Jeugdhofkapel, de plaatselijke carnavalskapel. Daarna volgden bandjes zoals De Flowfabriek, De Kern, Cloudnine, en bigbands zoals de Udens Big Band en Big Band 5607. Harm speelde onder andere op de volgende podia: 013 Tilburg (grote zaal – kleine zaal – Batcave), Poppodium W2 ’s-Hertogenbosch, Spanje – de oktober feesten, Festyland, Extrema, Jera on Air Festival, Jazz in Duketown, Paaspop, Lowlands en talloze kroegen.

Docent Maarten Poirters hielp hem op weg naar de toegang tot het Conservatorium. Hier heeft Harm de opleiding Lichte muziek, Drums gevolgd. Aan het Conservatorium in Tilburg kreeg hij o.a. lessen bij Hans van Oosterhout, Hans Raaijmakers, Michiel Westerhuis en Frans van Grinsven. 

Bovendien verzorgt hij drumlessen voor Rhythm Impact in Berlicum en voor 040 Muziek in Meerhoven, Best en Veldhoven. Verder is hij actief als freelance muzikant.

www.harmvanvenrooij.com

Ter herinnering aan Ben van de Konijnenberg

In het weekend van 16 maart j.l. bereikte ons het bericht dat ons erelid Ben van de Konijnenberg op 77-jarige leeftijd is overleden.
Ben is gedurende 30 jaar instructeur van de drumband geweest (1980 - 2010). Bij zijn afscheid is hij benoemd als erelid van de vereniging.

Op vrijdag 22 maart hebben we van hem afscheid genomen.
Waarbij we de dienst met 8 (oud) tamboers hebben afgesloten, met een laatste muzikale groet aan Ben, zoals hij zelf ook altijd de repetitie afsloot: door het gezamenlijk spelen van de 16 maten.

 

54517143 2013205402139926 1938094079535480832 o

L'UF dik tevreden met 88,5 punten

25-11-2018

L'UF heeft zichzelf overtroffen met 88,5 punten.

Na ruim een jaar voorbereiding en veel repeteren heeft L'UF 88,5 punten bij elkaar gespeeld op het concours in Veldhoven op 25 november. Het podium zat helemaal vol, er werd fantastisch gespeeld, soms ontroerend mooi, soms mooi strak of passend hard. Er zijn kippenvel en tranen gesignaleerd. Kortom: het was geweldig. Nu is het tijd om het resultaat te vieren!

Antoon Kerkhofs 70 jaar lid

Afgelopen week was Antoon Kerkhofs 70 jaar lid van L'Union Fraternelle. Wij feliciteren hem van harte met dit jubileum.

Onderstaand artikel verscheen deze week in het Veldhovens Weekblad.

 

Nieuwjaarsconcert 2019

Het nieuwjaarsconcert 2019 is weer voorbij. Alle toeters en trommels waren uit de kast gehaald. Slagwerkers in het zwart, jonge blazers in het rood en oudere blazers in het zwart. Slagwerk uit Japan, een ijselijke gil in het spookhuis, verhalen uit Schotland en een Jiddische bruiloft, het kwam allemaal langs. Mensen die voor het eerst meespeelden en mensen die al meer dan 60 jaar meespelen. En mensen die dit jaar precies 12,5, 25 of 50 jaar meespelen. Van harte gefeliciteerd allemaal.

IMG 7233 2

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!